TALABALARNING KASBIY PEDAGOGIK TAYYORGARLIGINI RIVOJLANTIRISH ZARURATI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Maqola globallashuv va raqamli transformatsiya sharoitida talabalarning kasbiy-pedagogik tayyorgarligini rivojlantirish masalalariga bag‘ishlangan. Ontologik, strukturaviy va funktsional yondashuvlar asosida tayyorgarlik konsepsiyasining ilmiy genezisi va uning evolutsiyasi tizimli ravishda tahlil qilingan. Xorijiy modellar (AQSh, Yevropa va Osiyo) qiyosiy tahlili orqali uzviylik, amaliyotga yo‘naltirilganlik, refleksivlik va raqamli texnologiyalar integratsiyasi kabi ustuvor xususiyatlar aniqlangan hamda ta’lim siyosati va transmilliy tajribaning o‘qitish samaradorligiga ta’siri asoslab berilgan.