BOLALARNI MAKTAB TA’LIMIGA TAYYORLASHDA TANQIDIY FIKRLASH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada bolalarni maktab ta’limiga tayyorlash jarayonida tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishning pedagogik asoslari tahlil qilingan. Tadqiqotda maktabgacha yoshdagi bolalarning kognitiv rivojlanish xususiyatlari, tanqidiy fikrlash tushunchasining mazmuni va uning ilk ta’lim bosqichidagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, muammoli ta’lim, tadqiqotga asoslangan yondashuv, interaktiv metodlar, didaktik o‘yinlar va raqamli texnologiyalar vositasida bolalarda tahlil qilish, taqqoslash, xulosa chiqarish va mustaqil qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirish imkoniyatlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini erta yoshdan rivojlantirish bolalarning maktab ta’limiga tayyorgarlik darajasini oshirishini ko‘rsatadi.