BOʻLAJAK OʻQITUVCHILARNING RAQAMLI KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMI: RESURSLAR VA AMALGA OSHIRISH BOSQICHLARI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Maqolada boʻlajak oʻqituvchilarning raqamli kompetentligini rivojlantirish jarayoni taʼlim ehtiyojlarini aniqlash, tashxislash, muammolarni hal qilish va yordam koʻrsatishga doir boshqaruv texnologiyasi sifatida konseptual tahlil qilingan. Tadqiqotda mazkur jarayonni amalga oshirishning beshta muhim bosqichi (ruhiy tayyorgarlik va motivatsiya, nazariy-metodik poydevor, amaliy-texnologik koʻnikmalar, kreativ integratsiya hamda refleksiv tahlil) asoslab berilgan. Shuningdek, raqamli kompetentlikni rivojlantirishning pedagogik mexanizmi an’anaviy metodik xizmat koʻrsatish tizimi bilan qiyoslanib, uning oʻzini-oʻzi tashkil etuvchi, markazlashtirilmagan va shaxsga yoʻnaltirilgan tizim sifatidagi afzalliklari hamda uzluksiz ta’lim paradigmasidagi oʻrni yoritilgan.