IQTISODIYOT TA’LIM YO‘NALISHI TALABALARINING KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA KASBIY YO‘NALTIRILGAN TOPSHIRIQLARNING AHAMIYATI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada iqtisodiyot ta’lim yo‘nalishi talabalarining kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishda kasbiy yo‘naltirilgan topshiriqlarning ahamiyati yoritiladi. Unda kasbiy vaziyatlarga asoslangan topshiriqlar talabalarning ingliz tilida iqtisodiy terminlardan to‘g‘ri foydalanishi, o‘z fikrini aniq va mantiqli ifodalashi, biznes muloqotga kirishishi, muzokara olib borishi hamda taqdimot qilish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada kasbiy mazmundagi topshiriqlar ingliz tili ta’limini talabalarning kelajakdagi kasbiy faoliyati bilan bog‘lashga xizmat qilishi asoslab beriladi.