TARIX FANINI O'QITISHDA INTERAKTIV METODLAR ORQALI O'QUVCHILARNING TARIXIY TAFAKKURI VA FAOLLIGINI RIVOJLANTIRISH (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada tarix fanini o'qitishda interaktiv metodlardan foydalanish orqali o'quvchilarning tarixiy tafakkuri va o'quv faolligini rivojlantirishning pedagogik asoslari tahlil qilinadi. An'anaviy, o'qituvchi markazli ta'limning cheklovlari hamda o'quvchini faol subyektga aylantiruvchi interaktiv yondashuvning ustunliklari ko'rsatib beriladi. J. Dyui, L.S. Vigotskiy, S. Vaynberg, P. Seyksas kabi olimlarning g'oyalari hamda faol va hamkorlikdagi ta'lim, tanqidiy tafakkur konsepsiyalari nazariy baza sifatida ko'rib chiqiladi. Har bir nazariy manba muallif tomonidan tarix darsi amaliyotiga tatbiq nuqtai nazaridan tahliliy izohlanadi va shu asosda interaktiv metodlarni qo'llashning metodik tamoyillari ilgari suriladi.