OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA «AMALIY BEZAK SAN’ATI» FANINI O‘QITISHDA SUN’IY INTELLEKT ASOSIDAGI DASTURIY MAHSULOTLARDAN FOYDALANISHNING PEDAGOGIK SAMARADORLIGI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida «Amaliy bezak san’ati» fanini o‘qitishda sun’iy intellekt asosidagi dasturiy mahsulotlardan foydalanishning pedagogik samaradorligi tadqiq etilgan. Tadqiqotda adaptiv ta’lim tizimlari, generativ SI vositalarining milliy naqshlarni o‘rgatishdagi imkoniyatlari va avtomatik baholash mexanizmlari yoritilgan. «Nazariy bilimdan ijodiy ko‘nikmaga» (NBIK) nomli uch bosqichli didaktik model ishlab chiqilib, tajriba-sinov orqali samaradorligi isbotlangan. Maqola pedagogika oliy ta’lim muassasalari o‘qituvchilari va metodistlari uchun mo‘ljallangan.