BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA INTERAKTIV TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA O‘QUVCHILAR LUG‘AT BOYLIGINI SHAKLLANTIRISHNING LINGVODIDAKTIK ASOSLARI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada interfaol texnologiyalar vositasida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining lug‘at boyligini oshirishning lingvodidaktik asoslari ko‘rib chiqiladi. Unda multimedia vositalari, o‘yin texnologiyalari va raqamli resurslarning o‘quvchilar nutqini o‘stirish hamda kommunikativ kompetensiyasini shakllantirishdagi roli tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari interfaol metodlar o‘quv motivatsiyasini oshirish va nutqiy muloqot ko‘nikmalarini barqaror rivojlantirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi