BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING KASBIY-PEDAGOGIK IJODKORLIK KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH. (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy-pedagogik ijodkorlik kompetentligini rivojlantirishning nazariy-pedagogik asoslari yoritilgan. Unda ijodkorlik kompetentligining mazmun-mohiyati, tarkibiy komponentlari hamda faoliyatni samarali tashkil etishdagi motivatsion, kognitiv va kreativ omillarning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, talabalarning mustaqil va ijodiy faoliyatini tashkil etish mexanizmlari hamda innovatsion ta’lim vositalaridan foydalanish ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari asoslab berilgan