O‘QISH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHGA OID TAYYORLOV MASHQLARI VA TOPSHIRIQLARINING AHAMIYATI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada o‘qish nutq faoliyati turilaridan biri sifatida chet tilini o‘rganishda muhim ahamiyat kasb etishi hamda ushbu kompetensiyasini rivojlantirishga qaratilgan tayyorlov mashqlari va topshiriqlarining amaliy jihatlari haqida to‘xtalib o‘tilgan. Shuningdek, maqolada o‘qish jarayonida duch kelishi mumkin bo‘lgan turli qiyinchiliklarning oldini olish va ularni bartaraf etishga oid tavsiya etiladigan bir qator samarali mashq hamda topshiriqlar tahlil qilingan. Bunday mashq va topshiriqlar talabalarda o‘qish ko‘nikmasini rivojlantirish bilan birga ularni o’quv mashg‘ulotiga bo‘lgan qiziqishni hamda talabalarni motivatsiyasini oshirishda muhim omil bo‘lib xizmat qilishi alohida ta’kidlab o‘tilgan