MULTIMODAL LEARNING ANALYTICS ASOSIDA WEB- LOYIHALASH KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHNING STRUKTURAVIY MODELI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada adaptiv raqamli platformalarda o‘quv jarayonini modellashtirish va optimallashtirish usullari data-driven pedagogy hamda learning analytics yondashuvlari asosida tadqiq etilgan. Unda diagnostika, analitika va adaptatsiya bosqichlarini qamrab olgan o‘quv jarayonining strukturaviy modeli hamda individual o‘quv trayektoriyalarini shakllantirish mexanizmlari yoritilgan. Pedagogik eksperiment natijalari taklif etilgan modelning talabalar faolligi va bilimni o‘zlashtirish samaradorligini oshirishdagi yuqori natijadorligini tasdiqlaydi.