BO’LAJAK TIBBIYOT XODIMLARI KASBIY MADANIYATINI AKMEOLOGIK YONDOSHUV ASOSIDA SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada tibbiy oliy taʼlim tizimida akmeologik yondashuv asosida bo‘lajak mutaxassislarning kasbiy madaniyatini shakllantirishning pedagogik-psixologik shart-sharoitlari tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi akmeologik yondashuvning nazariy-metodologik asoslarini o’rganish hamda uni oliy tibbiy ta'lim amaliyotiga joriy etish bo’yicha samarali tavsiyalar ishlab chiqishdan iborat. Natijalarda akmeologik yondashuvning talabalar shaxsiy va professional rivojlanishiga, ularning yuksak kasbiy mahorat cho'qqilariga erishishiga ijobiy ta’sir ko'rsatish tizimi va usullari asoslab berilgan.