МУҲАНДИСЛИК ЙЎНАЛИШИ ТАЛАБАЛАРИГА ЎҚИТИЛАДИГАН ФИЗИКА КУРСИНИНГ МАЗМУНИ (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Мазкур мақолада муҳандислик ва сув хўжалиги йўналиши талабаларига ўқи-тиладиган физика курсининг мазмуни ҳамда уни фундаменталлаштириш масалалари таҳлил қилинади. Тадқиқотда дарс соатларининг камайиши шароитида ўқув жараёнини фаоллашти-риш, фанлараро алоқаларни мустаҳкамлаш ва ўқув материалининг ўзгарувчан (профил) қисмидан самарали фойдаланиш зарурати асосланган. Мақолада талабаларнинг касбий ком-петенцияларини шакллантириш, технологик жараёнларни тушуниш ва лаборатория ишлари-да физик ҳодисаларни математик моделлаштириш усулларидан фойдаланиш шартлари ва педагогик механизмлари очиб берилган