MA’NAVIY-EMOTSIONAL INTELLEKT ZAMONAVIY PEDAGOGIKANING INTEGRATIV KATEGORIYASI SIFATIDA: MOHIYATI, MAZMUNI VA NAZARIY ASOSLARI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada ma’naviy-emotsional intellektni zamonaviy pedagogikaning integrativ kategoriyasi sifatida konseptuallashtirishning nazariy-metodologik asoslari ko‘rib chiqiladi. Fanlararo tahlillar asosida ushbu intellektni ma’naviy-qadriyatli, emotsional-boshqaruvchan, refleksiv-ma’noviy va ijtimoiy-xulqiy komponentlarni birlashtiruvchi kompleks shaxsiy sifat sifatida o‘rganish maqsadga muvofiqligi asoslab berilgan. Tadqiqotning nazariy ahamiyati pedagogika kategoriyalar apparatini kengaytirish hamda raqamli transformatsiya sharoitida yangi tarbiyaviy modellarni ishlab chiqish uchun baza yaratishdan iborat.