PEDAGOGIKA YO‘NALISHI TALABALARINING PEDAGOGIK MAHORATINI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY- METODOLOGIK ASOSLARI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada pedagogika yo‘nalishi talabalari pedagogik mahoratini shakllantirishning nazariy-metodologik asoslari yoritilgan. Pedagogik mahoratning mazmun-mohiyati, uning tarkibiy qismlari, bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish omillari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagogik mahoratni shakllantirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, innovatsion yondashuvlar, kompetensiyaviy ta’lim hamda interfaol metodlarning ahamiyati ochib berilgan. Maqolada pedagogik mahoratni rivojlantirishning samarali usullari va metodlari bo‘yicha ilmiy xulosalar hamda amaliy tavsiyalar berilgan.