KASBIY TA’LIM MUASSASALARI O‘QUVCHILARIDA KASBIY SIFATLARNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK JIHATLARI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada kasbiy ta’lim muassasalari o‘quvchilarida kasbiy sifatlarni rivojlantirishning pedagogik jihatlari tahlil qilingan. Zamonaviy mehnat bozori sharoitida mutaxassisning nafaqat kasbiy bilimga, balki mas’uliyatlilik, tashabbuskorlik, kommunikativlik va mustaqil fikrlash kabi sifatlariga ehtiyoj ortib borayotgani ilmiy asoslangan. Shuningdek, kasbiy sifatlarni shakllantirish jarayonida uchrayotgan muammolar hamda ularni bartaraf etishga xizmat qiluvchi pedagogik yondashuvlar yoritilgan. Maqolada innovatsion pedagogik texnologiyalar asosida o‘quvchilarning kasbiy sifatlarini rivojlantirishning samarali yo‘llari ko‘rsatib berilgan.