TARIX FANI O‘QITUVCHILARINING METODIK KOMPETENTLIGINI UZLUKSIZ KASBIY RIVOJLANTIRISH TIZIMI VOSITASIDA TAKOMILLASHTIRISH: NAZARIY ASOSLAR, XORIJIY TAJRIBA VA AMALIY TAHLIL (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada maktab tarix fani o‘qituvchilarining metodik kompetentligini rivojlantirishning nazariy asoslari va xorijiy tajribasi tahlil qilingan. Hududiy empirik tadqiqotlar asosida sohadagi raqamli va integratsiyalashgan ta’lim muammolari aniqlangan. Singapur, Finlyandiya va Germaniya tajribasi qiyoslanib, o‘qituvchilar malakasini oshirishning integratsiyalashgan modeli hamda portfolio va video-tahlilga asoslangan zamonaviy baholash tizimi taklif etilgan.