ARALASH TAʼLIMDA TASVIRIY FAOLIYAT MASHG‘ULOTLARI ORQALI BOLALARNING IJODIY QOBILYATLARINI RIVOJLANTIRISH USULLARI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada aralash taʼlim sharoitida tasviriy faoliyat mashg‘ulotlari orqali bolalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Unda tasviriy sanʼat, musiqiy va teatr faoliyati hamda interaktiv, guruhiy ish usullarining o‘quvchilar mantiqiy fikrlashi, ijodiy tasavvuri va emotsional intellektini yuksaltirishdagi roli ochib berilgan. Tadqiqotda taqdim etilgan metodlar bolalarning o‘z fikrini erkin ifodalashi, muammolarni hal qilishi va innovatsion g‘oyalar yaratishiga xizmat qilishi asoslangan bo‘lib, olingan natijalar taʼlimda sanʼatning ahamiyatini oshirishga yo‘naltirilgan.