XALQ PEDAGOGIKASI” FANINING O‘ZIGA XOSLIGI VA MILLIY XARAKTER XUSUSIYATLARINI RIVOJLANTIRISHDAGI PEDAGOGIK IMKONIYATLARI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada “Xalq pedagogikasi” fanining o‘ziga xos xususiyatlari hamda yoshlarda milliy xarakter sifatlarini rivojlantirishdagi imkoniyatlari tahlil qilinadi. Xalq pedagogikasi ko‘p asrlik tarbiyaviy tajriba va axloqiy qadriyatlar tizimi sifatida talqin etilib, uning vatanparvarlik, kattalarga hurmat, andisha va jamoaviylik kabi milliy xarakter komponentlarini shakllantirishdagi salohiyati ochib berilgan. Tadqiqotda xalq pedagogikasi milliy o‘zlikni anglash, ma’naviy immunitet va axloqiy madaniyatni rivojlantirishning muhim omili sifatida asoslanadi hamda uni zamonaviy pedagogik texnologiyalar va kompetensiyaviy yondashuv bilan uyg‘unlashtirish zarurligi ta’kidlanadi.