BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING METODIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHGA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim paradigmasida bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchisining metodik madaniyatini shakllantirish jarayoni tizimli tahlil qilinadi. Metodik madaniyat kasbiy qadriyatlar, texnologik savodxonlik va ijodiy individuallik sintezi sifatida talqin etilgan. Maqolada tayyorlashning innovatsion usullari, kontekstli ta’lim, didaktik vositalar raqamlashuvi va talabaning refleksiv pozitsiyasi yoritilgan. Shuningdek, raqamli muhitda individual ta’lim trayektoriyalarini loyihalashga xizmat qiluvchi moslashuvchan kasbiy tafakkurni rivojlantirish zaruriyati asoslangan.