DIZARTRIYALI BOLALARDA NUTQNING TO‘LIQ RIVOJLANMAGANLIGINI BARTARAF ETISH JARAYONINING DIDAKTIK TA’MINOTI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Dizartriyali bolalarda talaffuz noaniqligi, nutq surati va ritmining buzilishi, so‘z boyligi cheklanganligi hamda fonetik idrokdagi qiyinchiliklar kuzatiladi. Ushbu nuqsonlar diqqat, xotira va ta’lim samaradorligining pasayishiga, ijtimoiy moslashuv muammolari, yuqori xavotirlilik va ikkilamchi xulq-atvor buzilishlariga olib keladi. Bu esa o‘quv jarayonini o‘zgartirishni, ularga individual yondashuv va tizimli korreksion-pedagogik yordam ko‘rsatishni taqozo etadi.