VERIFIKATSIYA TAMOYILIGA ASOSLANGAN BAHOLASH METODIKASI BOSQICHLARI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida verifikatsiya tamoyiliga asoslangan baholash metodikasining nazariy asoslari, bosqichlari, amaliy mexanizmlari va pedagogik ahamiyati chuqur tahlil qilingan. Shuningdek, baholash jarayonining obyektivligi, ishonchliligi va validligini ta’minlashda verifikatsiyaning o‘rni ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqotda zamonaviy pedagogik yondashuvlar, diagnostik vositalar va statistik tahlil usullaridan foydalanish zarurati asoslab berilgan.