OLIY TA’LIMDA MATEMATIKANI O‘QITISHDA KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA MUSTAQIL TA’LIMNI TASHKIL ETISH (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida matematikani o‘qitishda kompetensiyaviy yondashuv asosida mustaqil ta’limni tashkil etish masalalari yoritilgan. Tadqiqot davomida talabalarning matematik kompetentligini rivojlantirishda mustaqil ta’limning o‘rni, zamonaviy pedagogik texnologiyalar hamda interaktiv metodlarning imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, matematik fanlarni o‘qitishda mustaqil ta’limni samarali tashkil etishning metodik modeli ishlab chiqilgan va amaliy tavsiyalar berilgan.