BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNI INKLYUZIV STEAM MUHITINI MODELLASHTIRISHGA TAYYORLASHDA DASTURIY TA’MINOTDAN FOYDALANISHNING ERGOMETODIK XUSUSIYATLARI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarni inklyuziv STEAM muhitini modellashtirishga tayyorlashda dasturiy ta’minotdan foydalanishning ergometodik xususiyatlari tahlil qilinadi. Raqamli vositalar texnik yordamchi emas, balki kognitiv yuklama, interfeys qulayligi va formativ baholashni qamrab oluvchi didaktik maydon sifatida asoslangan. PhET, GeoGebra, Tinkercad va Scratch kabi platformalar misolida raqamli vositalarni inklyuziv ehtiyojlarga moslashtirish mezonlari yoritilib, bo‘lajak o‘qituvchining ergometodik kompetensiyalarini rivojlantirish modeli taklif etilgan.