RAQAMLASHUV DAVRIDA BOʻLAJAK PEDAGOGLARDA DEONTOLOGIK YONDASHUV ASOSIDA VIRTUAL MULOQOT KOʻNIKMALARINI SHAKLLANTIRISH (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada raqamlashuv davrida bo‘lajak pedagoglarda deontologik yondashuv asosida virtual muloqot ko‘nikmalarini shakllantirishning ilmiy-nazariy asoslari yoritilgan. Unda ta’limning raqamli muhitga ko‘chishi sharoitida pedagogik etika va raqamli deontologiya o‘rtasidagi bog‘liqlik, netiket, axborot xavfsizligi hamda kasbiy chegaralarni saqlash masalalari tahlil qilingan. Virtual muhitda kasbiy burch va mas’uliyatni tatbiq etish imkoniyatlari ko‘rsatilib, raqamli deontologiyani alohida ilmiy-metodik yo‘nalish sifatida rivojlantirish zarurligi asoslangan.