METHODOLOGY FOR STUDYING THE ARTISTIC AND PUBLICISTIC REPRESENTATION OF PEDAGOGICAL PROBLEMS IN THE WORKS OF V. G. RASPUTIN (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Maqolada V. G. Rasputin asarlarida pedagogik muammolarning badiiy-publitsistik yoritilishini o‘rganish metodikasi ochib beriladi. Yozuvchi nasri nafaqat rus qishlog‘ining estetik manzarasini, balki vijdon, xotira, mas’uliyat, avlodlar davomiyligi hamda tabiatga nisbatan axloqiy munosabat bilan bog‘liq chuqur tarbiyaviy ma’nolar tizimini ham o‘zida mujassam etishi asoslab beriladi. “So‘nggi muddat”, “Matyora bilan vidolashuv”, “Yasha va esla”, “Yong‘in” qissalari materiali asosida pedagogik muammolarni germenevtik, aksiologik, madaniyatshunoslik va muammoli-dialogik yondashuvlar orqali tahlil qilishning metodik yo‘llari aniqlanadi.