(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Mazkur maqolada iqtidorlilik tushunchasining mazmuni, iqtidorli o‘quvchilarning psixologik-pedagogik xususiyatlari hamda ularning rivojlanishiga ta’sir etuvchi biologik, psixologik va ijtimoiy-pedagogik omillar tahlil qilingan. Shuningdek, iqtidorli o‘quvchilar bilan ishlash kompetensiyasining nazariy-metodologik, tashxisiy-analitik, tashkiliy-faoliyat va aksiyologik- kommunikativ komponentlari ochib berilgan. Maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarda mazkur kompetensiyani rivojlantirishga xizmat qiluvchi pedagogik yondashuvlar, differensial ta’lim tamoyillari, zamonaviy metod va texnologiyalar asoslab berilgan.