(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktabi o‘quvchilarida lingvistik kompetensiyani rivojlantirishda gamifikatsiya texnologiyalarining o‘rni, ahamiyati va samarali metodlari yoritilgan.Tadqiqot davomida gamifikatsiyaning o‘quvchilar nutqiy faoliyati, kommunikativ ko‘nikmalari va mustaqil fikrlashini rivojlantirishdagi samaradorligi yoritilgan. Shuningdek, o‘quv jarayonida o‘yin elementlarini qo‘llash orqali o‘quvchilarning motivatsiyasi, mustaqil fikrlashi va nutqiy faolligini oshirish mexanizmlari tahlil qilinadi.