(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Mazkur maqolada ma’naviy-emotsional intellektni zamonaviy pedagogikaning integrativ kategoriyasi sifatida konseptuallashtirishning nazariy-metodologik asoslari tahlil qilinadi. Jamiyatning raqamli transformatsiyalashuvi hamda ijtimoiy-madaniy o‘zgarishlar sharoitida shaxsni yaxlit rivojlantirishning pedagogik va psixologik imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqotda ma’naviy- emotsional intellektning tarkibiy qismlari, uning talabalar ma’naviy-axloqiy qiyofasini shakllantirish hamda kasbiy mahoratini oshirishdagi o‘rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan.