(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Mazkur maqolada raqamli transformatsiya sharoitida “Texnologik mashina va jihozlar” yo‘nalishi talabalarining kasbiy kompetensiyasini shakllantirish asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda kompetensiyaning tarkibiy tuzilmasi (motivatsion, kognitiv, faoliyatli, refleksiv) aniqlanib, tizimlilik va amaliy yo‘naltirilganlik prinsiplariga asoslangan kompleks model asoslab berilgan. Natijalar muhandislik ta’limi sifatini oshirish va talabalarni ishlab chiqarishga moslashtirishga xizmat qiladi.