(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda kreativ ta’lim muhitini shakllantirish jarayoni ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Bugungi raqamli davrda sun’iy intellekt (AI) texnologiyalarining joriy etilishi o‘quv materiallarining mazmuni, shakli va qo‘llanilish usullarini tubdan o‘zgartirmoqda. Maqolada zamonaviy o‘quv materiallarining xususiyatlari, interaktiv platformalar, gamifikatsiya va STEAM yondashuvining 1–4-sinf o‘quvchilari uchun ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, AI texnologiyalari yordamida individual ta’limni rivojlantirish, o‘quvchilarning kreativ va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish hamda o‘qituvchining metodik faoliyatini qo‘llab-quvvatlash imkoniyatlari yoritilgan. Maqola boshlang‘ich ta’limda innovatsion va interaktiv o‘quv materiallaridan samarali foydalanish orqali o‘quvchilarning shaxs sifatida rivojlanishini ta’minlashga qaratilgan.