(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Мазкур мақолада муҳандислик ва сув хўжалиги йўналиши талабаларига ўқи- тиладиган физика курсининг мазмуни ҳамда уни фундаменталлаштириш масалалари таҳлил қилинади. Тадқиқотда дарс соатларининг камайиши шароитида ўқув жараёнини фаоллашти- риш, фанлараро алоқаларни мустаҳкамлаш ва ўқув материалининг ўзгарувчан (профил) қисмидан самарали фойдаланиш зарурати асосланган. Мақолада талабаларнинг касбий ком- петенцияларини шакллантириш, технологик жараёнларни тушуниш ва лаборатория ишлари- да физик ҳодисаларни математик моделлаштириш усулларидан фойдаланиш шартлари ва педагогик механизмлари очиб берилган