(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt bilan integratsiyalangan TYAI (tadqiqotga yo‘naltirilgan amaliy izlanish) yondashuvining amaliy bosqichlari va uning bo‘lajak chet tili o‘qituvchilarining metodik tayyorgarligini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda 7 bosqichli mexanizm asosida diagnostika, reflektiv tahlil, metodik muammolarni aniqlash, sun’iy intellekt yordamida pedagogik vaziyatlarni tahlil qilish, innovatsion yechimlar ishlab chiqish, amaliy sinov va qayta refleksiya jarayonlari yoritilgan. Shuningdek, mazkur yondashuvning metodik kompetentlik, kasbiy refleksiya, mustaqil ilmiy-pedagogik faoliyat hamda adaptiv o‘qitish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi samaradorligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari sun’iy intellekt asosidagi reflektiv- analitik mexanizmlar metodik tayyorgarlik sifatini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.