(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Ushbu maqolada texnologiya fanini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarning kreativ va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishning pedagogik asoslari tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim jarayonida kreativ fikrlash va tanqidiy tahlil qilish kompetensiyalarining ahamiyati ochib berilgan. Texnologiya darslarida interfaol metodlar, muammoli ta’lim, loyiha asosida o‘qitish hamda STEAM yondashuvining o‘quvchilar tafakkurini rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. Tadqiqot davomida kuzatish, suhbat va pedagogik tajriba metodlaridan foydalanildi. Natijalar texnologiya fanida innovatsion metodlardan foydalanish o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, ijodkorligi va muammolarni hal qilish qobiliyatini oshirishini ko‘rsatdi.