(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilarining pedagogik faoliyatida didaktikaning tutgan o‘rni hamda uning nazariy-amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonini ilmiy tashkil etish, o‘qitish mazmunini belgilash va kichik maktab yoshidagi o‘quvchilarning psixologik xususiyatlariga mos didaktik tamoyillarni (ko‘rgazmalilik, izchillik, tizimlilik) qo‘llash masalalari yoritilgan. O‘qituvchi va o‘quvchi faoliyati uyg‘unligini ta’minlash, o‘quvchilarning bilish faolligini oshirish hamda zamonaviy pedagogik texnologiyalar va didaktik o‘yinlar yordamida boshlang‘ich ta’lim samaradorligini oshirish mexanizmlari ilmiy asoslab berilgan.