(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Mazkur maqolada pedagogik oliy ta’limda kvest-gamifikatsiya didaktik tizimini joriy etishning tashkiliy-metodik asoslari yoritilgan. Instruksion dizayn asosida to‘rtta tarkibiy qismdan iborat kompleks didaktik model ishlab chiqilib, 148 nafar talaba ishtirokida sinovdan o‘tkazildi. Eksperiment natijalari kvest-gamifikatsiya tizimi talabalarning metodik kompetentligini 38,6% ga (nazorat guruhida 12,1%) oshirganini ko‘rsatdi. Strukturaviy tenglamalar modeli (SEM) tashkiliy komponentning yuqori prognozlovchi ta’sirini aniqladi. Maqolada pedagogik tayyorgarlikni tizimli modernizatsiya qilish uchun universal metodologik model taklif etilgan.