(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Ushbu maqolada inferensiya ko‘nikmalarining kognitiv va metakognitiv asoslari, ularning ta’lim jarayonida rivojlantirilishi va o‘quvchilarning tanqidiy fikrlash, muammolarni hal etish va metakognitiv monitoring qobiliyatlariga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda inferensiya jarayonining psixologik va pedagogik komponentlari, ularning shaxsning kognitiv xarakteristikasi va metakognitiv strategiyalari bilan uzviy bog‘liqligi ko‘rsatildi. Maqolada chet el va mahalliy tadqiqotlar natijalari asosida inferensiya ko‘nikmalarini shakllantirish metodologiyasi, amaliy pedagogik vositalar va didaktik strategiyalar yoritilgan.