(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Ushbu maqola oliy ta’lim muassasalarida talabalar jismoniy faolligini rag‘batlantirishning konseptual asoslarini ilmiy nuqtai nazardan tahlil qiladi. Maqolada sportni ommaviylashtirish va talabalar sportini tashkil etishning zamonaviy modellari, pedagogik va psixologik yondashuvlar, shuningdek, motivatsion mexanizmlar ko‘rib chiqiladi. Oliy ta’lim muassasalarida sportni rag‘batlantirishning samarali strategiyalari, talabalar orasida sport faoliyatini oshirish bo‘yicha integratsiyalashgan yondashuvlar va innovatsion dasturlarning natijalari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada xorijiy ilmiy tadqiqotlar natijalari bilan solishtirilib, oliy ta’lim muassasalarida sportni rivojlantirishga doir konseptual modelning asosiy komponentlari aniqlanadi.