(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Ushbu tadqiqot konstruktivizm, muammoli ta’lim (PBL) va transdissiplinar yondashuvlar asosida O‘zbekiston maktablarining 9–11-sinf o‘quvchilarida kreativ fikrlashni rivojlantirishga biotexnologiya mazmunining ta’sirini tahlil qiladi. Respublikaning uchta hududida o‘tkazilgan pedagogik eksperiment (360 nafar o‘quvchi) tajriba guruhlarining nazorat guruhlariga nisbatan statistik jihatdan sezilarli ustunligini ko‘rsatdi: umumiy samaradorlik mos ravishda 74,9% ga qarshi 83,1% ni tashkil etdi (P < 0,001). Biotexnologiyani ta’limga integratsiyalashning maqbul shart- sharoitlari aniqlanib, XXI asr ko‘nikmalarini shakllantirishga qaratilgan modullarni joriy etish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.