(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Mazkur maqolada alohida ta’lim ehtiyojlari bo‘lgan bolalarga sifatli ta’lim berishda rivojlantiruvchi muhitni modellashtirishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Inklyuziv ta’lim tizimida bolalarning psixofizik va kognitiv xususiyatlarini hisobga olish, bilish faolligi hamda nutqiy kompetensiyasini rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, maktabga tayyorlashda korreksion-rivojlantiruvchi yondashuvning ahamiyati ko‘rsatilib, metodik va tashkiliy muammolarni bartaraf etish hamda individual dasturlarni joriy etish zarurligi asoslangan.