(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Bugungi kunda talabalarga ingliz tilini o’rgatishda ulardan foydalanilayotgan o’quv materiallarining qanchalik samarali o’zlashtirilayotgani muhim masalalardan biri bo’lib qolmoqda. Ushbu maqolada shu masalaga integrativ o’qitish nuqtai nazaridan yondashilib, til materiallarini o’rgatishda zarur bo’ladigan lingvodidaktik shart-sharoitlar ko’rib chiqiladi. Xususan, diskursiv komponentlarni o’quv jarayoniga qanday qilib uyg’un tarzda olib kirish mumkinligi, talabalarning o’quv- biluv motivatsiyasini oshirishda nimalar muhim ekanligi tahlil qilinadi. Bundan tashqari, J. Londonning "Hayotga muhabbat" hikoyasi misolida amaliyotda qo’llanilgan diskurs tahliliga asoslangan mashqlar va ularning natijalari ham keltirib o’tiladi.