(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Mazkur maqolada XIX asr oxiri – XX asr boshlarida Markaziy Osiyodagi ta’lim tizimining holati, an’anaviy maktab-madrasalar va rus-tuzem maktablari parallel faoliyati hamda jadid pedagogikasining shakllanishi tahlil qilinadi. Tadqiqotda mustamlakachilik ta’lim siyosatining ta’siri yoritilib, mintaqadagi intellektual modernizatsiya jarayonlari o‘rganilgan. Muallif jadidchilik harakatini zamonaviy pedagogik tafakkurning muhim bosqichi sifatida baholab, yangi usul maktablari o‘quv dasturlarining jamiyat ijtimoiy ehtiyojlari va tanqidiy fikrlashni shakllantirishdagi rolini asoslab beradi.