(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida mexanika fanini o‘qitishning amaldagi holati, o‘quv dasturlari va metodik ta’minoti tahlil qilingan. Tadqiqotda an’anaviy metodlarning ustunligi, laboratoriya mashg‘ulotlarining yetishmasligi hamda raqamli vositalarni qo‘llash darajasi pastligi kabi muammolar aniqlangan. Muallif tomonidan mexanika fanini modulli ta’lim texnologiyasi va kredit-modul tizimi asosida tashkil etishning afzalliklari yoritilib, talabalarning amaliy ko‘nikmalari hamda kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishga qaratilgan tavsiyalar berilgan.